2012-11-16

Ondskan och girigheten, två fula trynen har visat sig

En grym och hotfull verklighet kom nära, chockerande nära, igår kväll. Tänk att det lever folk i dödsskräck alldeles intill. Här behövs en insats för att rädda en ung kvinnas liv.

En annan ung kvinna drabbas på ett annat, men ändå smärtsamt, sätt. Ikväll kommer våra vänner från "Långtbortistan" hit, de som fick uppehållstillstånd efter åtta långa år. Deras älskade dotter blev utvisad innan dess och skickades "hem" till en oviss framtid, endast arton år gammal. Nu har det gått ytterligare sju år sedan hon utvisades. Föräldrarna och dottern har endast kunnat träffas över nätet och längtan är stor. Nu verkade det ordna sig med "visum" för dottern efter att föräldrarna pungat ut med en mindre förmögenhet till en myndighetsperson i Långtbortistan. Dottern har väntats hem vid flera tillfällen under hösten, men det har hela tiden blivit uppskjutet. Nu skulle hon komma i alla fall och följa med föräldrarna till oss. Äntligen! Men då krävde myndighetspersonen ytterligare pengar för att utverka visumet, pengar som föräldrarna inte har. Och i Långtbortistan sitter dottern och gråter.

Igår blev vi tydligt påminda om det förtryck som många unga kvinnor i världen lever under. Ofattbart vilket barbari!

4 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Det är så ofattbart sorgligt att det överhuvudtaget måste vara på det här sättet. Och till vilken nytta kan man fråga sig.Ingen annan än att någon skor sig ekonomiskt på det hela för sin egen girighets skull. Det är ondska när den är som värst.
Det finns inte ord för hur hemskt det är. Arma människor. Hoppas att det ändå ska ordna sig till slut.

Karin

Angelica sa...

Så sanslöst byråkratiskt agerande med människors känslor! Man blir så frustrerad över lagstiftining som inte hänger med o andra byråkraters maktfullkomlighet som inte har en susning om vad de beslutar om o vad konsekvenserna blir! Hoppas det ordnar sig! Kram A

b_lenalindgren@gmail sa...

Tänk att världen är så grym och orättvis!! Usch, vad trist! Håller tummarna att det ordnar sig så att de får träffa sin dotter.

Anonym sa...

Det är ett hårt liv vi lever ! Ha det bra !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...