2012-12-08

Måndag - Parisvisit

Måndagen blev en dag med mycket julglitter. Varuhuset LaFayette hade en enorm julgran upphängd som en ljuskrona under den väldiga glaskupolen. Champs Elysées var kantad med träd med blå ljusslingor.

På en bro gjorde en ung kvinna oss uppmärksamma på att det låg en guldring på marken. Oj, vad skulle vi göra med den? Hon propsade på att vi skulle behålla den. Hennes fingrar var för små för den och dessutom var hon inte gift, sa hon. Men kunde hon få några euro till en Cola. Jasså, är det så bondfångarna bär sig åt idag!! Ringen lät vi ligga, den kunde hon behöva igen. Två Euro fick hon för besväret och föreställningen.

Paris är verkligen kontrasternas stad. Vi gick in på Louis Vuitton, som säljer väskor av olika slag. Japanskorna är som galna i dem. PO66 är på jakt efter en svart handväska och vi såg en i en monter. Det var bara det att den kostade 68000 Euro, lite mer än PO66 hade tänkt sig.

När kvällen kom var jag övermätt på intryck och fötterna värkte. Det blev en lugn kväll på hotellrummet, skönt att bara slappa och vila inför nya äventyr i staden.


2 kommentarer:

Anonym sa...

Dyrt men visst är det verkligen möjligt att en handväska kostar lika mycket som en lyxbil 68000 Euro är ca 600 000 kr? Terttu

Lotta sa...

Hej Maggan
Det var nog den häftigaste julgran jag har sett.Underbar.
Hur kan en handväska kosta så mycket Undrar vem som köper en sån.ja det finns väl folk som har gott om pengar som han som äger HM tex.
ha nu en riktig God Jul på er båda.
Förresten hoppas att det är bra med Charles efter smällen han hade.
Kramizzz på er båda ifrån oss båda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...