2012-12-08

Onsdag - Parisvisit

Onsdagen var lite gråmulen. Utsikten från La Butte, Montmartre, var ändå hänförande. Gubbar höll på att spika upp små bruna tyrolerhus runt Sacre Coeur. Här skulle det bli julmarknad i tysk stil. Månglarna runt templet, tänkte jag.

Vi kröp in på Le sabot rouge, som ligger på Place du Tertre. Det utgjorde värmestuga även för de "målare" som höll till på torget och väntade på kunder. Det blev nog inte mycket sålt för dem en dag som denna. Turisterna var få.

När vi spänstade ner för kullen kom vi förbi en av de två väderkvarnar som finns kvar, Moulin de la Galette. Numer är den en fin krog. Dagen fortsatte i de fashionabla kvarteren kring Madelene-kyrkan, där det endast kunde bli tal om fönstershopping. Vi gjorde ett varv på Fauchon, som lockade med chokladpraliner och andra delikatesser.

Det gick åt en hel del kraft och energi (och öronproppar) när vi öppnade en flaska champagne på hotellrummet för att fira min nyvunna frihet. Vi fortsatte att fira med "Moules marinées et frites" (musslor) på en restaurang, Falstaff, där jag varit tidigare några gånger. Nu var där fullt med ungdomar och hög musik - det har jag inget minne av att det var då, på åttiotalet!

1 kommentar:

Miss Jones sa...

Ååh, så härligt! La Butte och heliga hjärtat! Härliga bilder och text! Kram

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...