2012-12-08

Torsdag - Parisvisit

Efter frukost på torsdagen styrde vi våra steg i sydvästlig riktning för att upptäcka områden där vi tidigare inte hade satt vår fot. Långt om länge kom vi fram till en liten by i staden, La Butte de Caille. Här var det tyst och rofyllt. Påpälsade dagisbarn kom på led med sina fröknar. Vi gick in på ett litet familjebageri och beställde en kopp thé och något gott till.

Här i området fanns det vackra små hus med täppor och gårdar där det växte träd och buskar. Sedan var det inte många steg upp till de brusande boulevarderna och de höga husen. Vi tog metron till Champs Elysées.

Efter en lunchrast på ett brasserie, fyllt med pratglada parisare och med en söt liten farbror som passade upp, fortsatte vi vår vandring via Eiffeltornet, Invaliddomen och Tour Montparnasse, som var sista anhalten innan vårt hotell.

Vi blev lite uppskrämda av TV Nyheterna som varnade för stora svårigheter i trafiken på grund av ett snöfall som skulle komma under natten. Skulle vi inte kunna ta oss hem? En käck reporter visade upp några stora, gula snöplogar och berättade att 30 gubbar stod beredda att "embarkera" dessa fordon för att bereda väg för trafikanterna.

Något lugnade la vi oss att sova, den sista natten innan hemresan.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...