2013-01-07

Stämningsfullt

Här kommer Helge med grötfatet!
Trevlig samvaro kring kaffebordet.
Det blev en fin Trettondag. Sångsugna korister från trakten bildade en tillfällig kör och övade stämningsfyllda julsånger under tre kvällar. Igår var det dags att sjunga upp. Vi började i lilla Sannerud i den vackra vita stenkyrkan som ligger med utsikt över sjön Unden. Det kändes fint. Stämmorna satt där de skulle och Hans sjöng O Helga Natt med bravur.

Efteråt samlades vi i den lilla byskolan som har förvandlats till församlingshem. Där blev vi bjudna på den lenaste risgrynsgröten och kaffe. Mina tyska väninnor var med. De spenderar så mycket tid de bara kan i sitt "paradis på jorden".

Marschallerna brann även utanför Ramundeboda kyrka. Varma i kläderna och väl uppsjungna gjorde vi det andra köruppförandet för dagen. Denna gång var det Arne som hade solot i O Helga Natt, också mycket mäktigt. Det är så härligt att få kräma på i körsatsen "Folk, fall nu neder...". Ni skulle ha varit med!

Just nu är Lilla Hjärtat här och hälsar på. Jag hör hennes kvittrande röst nerifrån. - Farmor, kom! Du måste följa med på tåget. Bäst att gå ner. Det tåget vill jag inte missa.

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...