2013-03-13

Några dagar i Uppsala

Trevligt att kunna ge sig iväg på utflykt en vardag. Det gjorde Maken och jag när vi i måndags bilade till svägerska och svåger i Uppsala. De har nyligen flyttat till en ljus och charmig lägenhet, några busshållplatser från de centrala delarna.

Min svägerska lagar otroligt god mat. När vi kom i måndags fick vi en len och smakrik grönkålssoppa med bacon och ägg som garnityr. Och hembakade semlor till efterrätt. Igår tisdag fick vi bland annat en fiskpaté med räkor och gräddig sås till. Ljuvligt!

Svägerskans barndomskamrat bor i uppgången bredvid och kom och åt lunch med oss. Det var roligt att få höra om deras upplevelser som unga flickor, hur de till exempel planterade skog en hel sommar långt ute i ödemarken. För att komma till stället där de skulle plantera, fick de ro över en sjö. Det tog en timme dit och en timme hem.
Uppsala är en vacker stad.
Upptäckte en liten randig groda i lövverket. Bilden längst ner i mitten visar fikon.
Vi besökte växthusen och orangeriet i Botaniska Trädgården. Häftigt att uppleva tropiskt klimat när det är isigt utanför dörren.


Efter bion, då vi såg filmen Kvartetten vars trailer du kan hitta här nedanför, slank vi in på Agave. Vi råkade komma just den kvällen då de hade Björn Kjellberg där. Han är utsedd till Sveriges bästa bartender och är specialiserad på tequila. Så det var vi ju tvungna att prova. Det som gjorde besöket på Agave extra trevligt var de positiva och öppna servitriserna som verkligen fick oss att känna oss välkomna.

Nu är vi hemma igen och ikväll har det blivit mer botanik. Föreläsningsföreningen bjöd på Arne Holmer, som pratade om Närkes flora och speciellt om mosippan. Den ska jag nog försöka hitta när det blir dags.

3 kommentarer:

Musikanta sa...

Kul med en utflykt mitt i veckan! Känner väldigt lite till om Uppsala så det var trevligt att se lite bilder därifrån.

Hade behövt lite av tropisk värme nu när termometern utanför fönstret visade 15 minus och termometern i köket 15.8 grader i morse.
Men det går fort upp både utanför köket och inuti som väl är :-).
Kramar

Anonym sa...

Vi var i Uppsala förra sommaren. Det är en stor stad med livligt med folk och bilar. Mycket att titta på. Ha det bra !

epsilon sa...

Har också planterat skog, vad har hänt när man idag "importerar" folk från Afrika för att göra det.
Det var rätt så roligt faktiskt för vi hade en så trevlig bas som kunde tusentals historier.
Sen blev det studier i Uppsala, en trevlig studentstad på den gamla goda tiden.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...